viernes, 25 de septiembre de 2009

Benvingut, Andreu!!

El passat dia 23 de setembre, l'Andreu va arribar amb el Vaixell-Escola Far Barcelona al Portal de la Pau després de dos mesos de viatge i de creuar dues vegades la Mediterrània, Barcelona-Istambul i tornada. Dintre de les activitats de les festes de la Mercè, i sent Istambul ciutat convidada, va haver-hi una rebuda molt maca, amb els gegants de la Barceloneta, danses i cercavila fins l'Ajuntament.
Allà estavem la Mercè ma cosina, l'Aleix, el Joan i jo per donar-li la benvinguda... i un munt de gent més per rebre la tripulació i els alumnes de la Turkish naval Education Center.
La goleta Far Barcelona va fer la “Ruta dels Consolats de mar” fent escala en ciutats on antigament Barcelona tenia representació diplomàtica i comercial.

Aquí tenim a la família retrobant-se després de dos mesos. Quina emoció, oi?
Un cop feta la benvinguda i les salutacions, l'Andreu ens va ensenyar el vaixell: el Far Barcelona és un jakt noruec construït l’any 1874 i restaurat en la drassana del Consorci El Far. És una embarcació preciosa. Els jacks són embarcacions de dos pals d'igual altura o amb el pal de popa més alt. (Ho dic bé, Andreu?)Durant 2 mesos hi ha molt de temps, i les cues d'unes quantes tonyines pescades al curri decoraven el vaixell a babor i estribor.Vam tenir la sort de gaudir d'un petit i agradable viatge pel port de Barcelona sota el comandament de l'Andreu.I per acabar, vam anar a parar a La Plata, l'històrica taverna del carrer de la Mercè. Els seus seitons fregits ja eren boníssims molt abans que Bono d' U2 la descobrís, així que vam xalar de valent amb els peixets fregits tot escoltant unes quantes aventures marineres.

Benvingut Andreu, i a veure si t'animes a enviar-me una col·laboració fotogràfica per il·lustrar aquest humil bloc amb els ports on has atracat durant la travessia.

10 comentarios:

Manu dijo...

Andreu, estas fet tot un llop marí! m'en alegro molt. S'et veu molt bé. El mateix dic de la resta de personal de les fotos. Alguna foto teva anirà a la meva galeria de capitans ilustres.
Petons de babor i estribor

Montse dijo...

Bonic reportatge,bonic vaixell, i no vegis quina aventura la d'Andreu. Dos mesos a la mar han de donar moments molt macos però moments molt durs també, bé, suposo, perquè jo mai ho he fet. Felicitats pel viatge i per la bona arribada!

Xon dijo...

Rebelión a bordo no es res en comparació al teu viatge Andreu.He tingut la sort i el plaer de rebre els valents que venen desde les llunyanes terres del "infiel" tot passant pels dominis d'Ulisses.Bon viatge pels guerrers que al seu poble son fidels....
Ara es prepara la segona part que és "Rebelión a le aules".Espero que el teu bateig com a mestre hagi estat bó.Ja veuràs ...Que els mestres viuen molt bé!!! si no mira al Manu

Josep Maria dijo...

Enveja sana és el que em produeix l’experiència de l’Andreu, més pels port visitats que no pas pel vaivé del vaixell, que pel que sembla és una joia.
Com sempre el reportatge fotogràfic bo, a l’alçada de la crònica, i això s’agraeix.
Imagino que la cara de satisfacció de la Mercè respon més al retrobament amb l’estimat que no pas al fet que la ciutat la festegés.
Bona sort a l’Andreu, i que el mareig del mariner, que es dona quan toca terra ferma, no li espatlli la nova etapa docent.

Pepa dijo...

Pero qué reguapos son mis primos!!! (y mi sobrino, "el otro").
Andreuet, que no se si te acostumbrarás a tanta tierra después de tu aventura mediterranea!!! Bueno, al menos estárás entretenido con tus alumnos (que no se te suban a las barbas ahora que tienes, eh?)
Espero que me cuentes cuando vaya para el Pilar...Muchos besos, comandante (y resto)

Carmen Cortés dijo...

Moltes gràcies, Josep Mª per la part que em toca; va ser molt maco rebre'l, i el vaixell una passada.
Petons a tothom. Segur que l'Andreu i la Mercè treuran el cap per aquí en algun moment i llegiran tots aquest comentaris tan guapos.
Petonets per tothom!!

rosa rebull dijo...

Benvingut capità Andreu. Quin vaixell mes maco, ja ens veurem per la cala, petons a tots .

Anna dijo...

La benvinguda al navegant i l'enhorabona a la Mercè que se la veu molt guapa i contenta.

Anónimo dijo...

Moltes gràcies pel reportatge Carmeta. Generosa la documentació. Jo diria que esplèndit. Les fotos t'han sortit molt bé, i les que m'has enviat pel correu també. Va ser sorprenent la rebuda i no cal dir-ho "emotiva".
Gràcies també a tots els que ens heu adressat unes paraules. I també per la felicitació del meu Sant.
Ja sabeu, a partir d'ara "Sr.professor". Buf, quin canvi! Ens veurem aviat.
Mercè

Carmen Cortés dijo...

Moltes gràcies!!Em va agradar molt anar-hi, Mercè! Digue-li a l'Andreu que vagi a poc a poc, que no s'amoíni i que ho farà de meravella.
petonets!