viernes, 9 de octubre de 2009

RÍO OLÍMPICO

Río de Janeiro pasará a la historia como la primera ciudad del continente suramericano que organiza unos Juegos Olímpicos. Se calcula que tendrá que invertir 13.920 millones de dólares para llevar a cabo las infraestructuras necesarias para albergar los Juegos del 2012.
Fazenda Coqueiro, Nova Cidade, Morro do Alemao, Rio das pedras, Rio Piraque, Fazenda Botafogo, Vila de Víntem, Rocinha...No son los nombres de los nuevos estadios que tendrán que construirse, ni los de los hoteles que albergarán a los turistas y representantes internacionales; tampoco son las calles de la ciudad deportiva que albergará a la família olímpica.
Son los nombres de las favelas más grandes de Río de Janeiro, excepcionalmente fotografiada la mayor de ellas, Rocinha, por el brasileño André Cypriano.
13.920 millones de dólares.
Espero que quede algo para los habitantes de las favelas.

4 comentarios:

Josep Maria dijo...

Ja fa temps que no m’empasso això del moviment olímpic, la seva difusió de valors ni la suposada representativitat del pobles del món per delegacions estatals. Malgrat tot és una oportunitat per millorar les infraestructures de les ciutats que els acullen si els seus governants són honestos. Esperem, doncs que els desafavorits de Rio en treguin algun profit més que les multinacionals inversores, que ja sabem quin és el seu esperit respecte al benefici: altius, fortius, citius.

Mati dijo...

Des del Big Sur i amb el Gato Pérez... petonets navegants.

Carmen Cortés dijo...

Tot sembla indicar que Brasil camina ràpidament cap a convertir-se en una potència mundial, i que Lula està fent tot els possibles per a què tots els brasilers puguin tenir quatre menjars diaris com va promere quan va ser elegit.
Potser sí que tota aquesta inversió estigui controlada i sigui benèfica per tothom. Ja ho veurem, Josep Mª.

Gran veler i gran tripulació la del Big SUr, Mati, petonets!

Anna dijo...

Gran foto la que il·lustra l'article, tant de bo que Lula sigui tan honest com sembla.